flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

22 травня 2018, 15:47

      18 травня 2018року Піщанський районний суд відкрив двері молоді Піщанського району. Цього разу День відкритих дверей суду відбувся під символічною назвою «Роль суду в європейській інтеграції України» в рамках проведення в Україні «Дня Європи».
На захід завітали вихованці Піщанської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Вінницької області та їхні наставники. Гостями стали також начальник Піщанського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Вінницькій області Потапова Л. Г., начальник Піщанського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Вінницькій області Столярик І. М., адвокат Гордаш Н. М.
З привітальним словом до дітей звернулась керівник апарату суду Трач Т. В., яка ознайомила присутніх зі структурою суду, повноваженнями голови суду та керівника апарату суду.
Помічник судді Осадчук М. С. розповіла про історичні етапи зародження судової влади на теренах України, сучасний етап реформування судової системи, його здобутки та значення в процесі євроінтеграції держави до ЄС.
Про вимоги до судді, його статус та обов’язки, про місцевий суд як ланку в системі судоустрою України присутні дізналися від в. о. голови суду Гринишиної А. А. 
З порядком звернення до суду та правилами перебування в суді учасники ознайомилися під час перегляду фільму «Знайомство з судом», а про особливості розгляду справ молодь дізналася під час слухання кримінального провадження під головуванням судді Щерби Н. Л.
Після інформативних доповідей працівників суду та гостей заступник керівника апарату суду Брайлян О. В. провела учасникам екскурсію приміщенням суду. Відвідувачі побували в залах судових засідань, оглянули робочі кабінети суддів та працівників апарату суду, приміряли символи судової влади – мантію та нагрудний знак, та сфотографувалися в кріслі судді.
Сповнені приємних вражень від проведеного заходу та спілкування, отримавши відповіді на всі запитання, учні, їхні вчителі та гості висловили бажання стосовно подальших зустрічей, адже тепла та дружня атмосфера, яка панувала в стінах Будинку правосуддя подарувала присутнім безліч корисних знань та незабутніх емоцій, а спільні яскраві фотографії збережуть пам'ять про зустріч на довгі роки.  https://www.facebook.com/psh.vn.court.gov.ua/videos/618833541797157/