flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оперативна нарада працівників апарату суду

19 березня 2018, 10:43

16 березня 2018 року керівником апарату суду Трач Т. В. було проведено  оперативну нараду з працівниками апарату суду, під час якої, до відома присутніх доведено зміст листа ДСА України від 13 березня 2018 року № 17-4913/18 «Про переоформлення (оформлення) відстрочок військовозобов’язаним» щодо організації та проведення роботи щодо переоформлення (оформлення) відстрочок військовозобов’язаним, які перебувають на спеціальному військовому обліку. Відповідальним працівникам наголошено, що відповідно до п. 62 Порядку організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов'язаних, затвердженого постановою КМУ № 921 від 07 грудня 2016 року, суди зобов’язані повідомляти у семиденний строк районним (міським) військовим комісаріатам про призовників, щодо яких кримінальні справи розглядаються судами, а також про вироки щодо призовників і військовозобов’язаних, які набрали законної сили.

Крім того, присутнім повідомлено, що відповідно до пункту 9 § 2 Прикінцевих положень Розділу VII Перехідних положень Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» на засіданні 02 березня 2018 року Радою суддів України, затверджено нову редакцію  Положення про автоматизовану систему документообігу суддів, яка погоджена ДСА України 15 березня 2018 року.

Також, під час наради, працівниками апарату суду обговорено порядок заповнення електронних декларацій з врахування положень Рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 02 лютого 2018 року № 118 «Про затвердження Змін до Роз’яснень  щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю», зокрема,  щодо строку подачі виправленої декларації , обов’язку подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

Керівником апарату суду присутнім також доведено до відома, що на виконання положень ЦПК України та КАС України, в редакції від 03 жовтня 2017 року, оголошення про виклик до суду  відповідачів, зареєстроване місце проживання, місцезнаходження чи місце роботи яких не відоме, буде розміщуватися на офіційній сторінці Піщанського районного суду  на веб-порталі «Судова влада України» в розділі «Прес- центр».

Увагу працівників також звернуто на необхідність дотримання порядку та строків опрацювання запитів, поданих відповідно до Законів України «Про звернення громадян» та «Про доступ  до публічної інформації».