flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оперативна нарада працівників апарату суду: підведено підсумки роботи в 2023 році

07 березня 2024, 14:16

07 березня 2024 року відбулася  оперативна нарада  працівників аппарату Піщанського  районного суду Вінницької області, під час якої були підбито підсумки   обліково-статистичної роботи суду,   а  також результати  виконання плану роботи суду  за 2023 рік.

Зокрема, керівником апарату  суду Трач Т. В. до відома присутніх доведено,   що обліково-статистична робота  у Піщанському  районному суді Вінницької області в 2023 році велась відповідно до Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої Наказом Державної судової адміністрації України № 814 від 20 серпня 2019 року ( зі змінами ) та інших нормативно – правових актів. В суді заведено всі необхідні обліково-статистичні картки на кримінальні, цивільні, адміністративні справи, справи про адміністративні правопорушення та інші матеріали, які заносяться до АСДС  загальних судів « Д – 3».Протягом звітного періоду працівниками апарату суду належним чином організовувався прийом та своєчасна реєстрація всіх справ, матеріалів, клопотань, що надходили до суду. Відповідальні працівники  апарату суду  вчасно наповнювали ОСК по справах актуальною інформацією,   що дає можливість  постійно контролювати рух справ, які знаходяться у провадженні суду, допомагає швидко та об’єктивно проводити контроль по справах і матеріалах, які надходять до суду. Зазначено, що статистичні звіти за результатами роботи суду в 2023 році містили незначні помилки, які враховано з метою  вдосконалення та належної організації обліково- статистичної, аналітичної роботи, поліпшення якості підготовки звітів  в наступних періодах.  Також керівник апарату суду вказала, що на виконання плану роботи суду на 2023 рік  проводилися заходи загального характеру та заходи з  організації роботи суду, виконувалися узагальнення та аналізи судової практики,  робота з кадрами; заходи з підвищення професійного рівня працівників суду. Протягом року регулярно проводились виробничі наради суддів і виробничі наради всіх працівників суду по розгляду поточних питань діяльності суду, виконання плану роботи суду, стану трудової і виконавчої дисципліни.  Керівником апарату суду проводилася робота по перевірці повноти та своєчасності надсилання судових рішень до ЄДРСР та внесення даних про ДНЗС, організовано  проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців. Проводились навчання з працівниками апарату суду з актуальних питань вивчення та застосування в своїй діяльності чинного законодавства, інших нормативних  актів, по виконанню вимог законодавства щодо боротьби з корупцією, вивчалися оновлення, які періодично відбувалися в АСДС. Перевірявся стан діловодства в суді, своєчасність передачі судових справ та матеріалів визначеному системою головуючому судді, своєчасність звернення до виконання судових рішень.

Також керівником апарату  увагу присутніх було звернуто на необхідність дотримання  графіку відпусток та використання відпусток  з урахуванням Положень Закону України № 3460-IX «Про Державний бюджет України на 2024 рік» , статтею 33 якого встановлено, що до кінця 2024 року працівник державного органу має використати щорічні відпустки, визначені пунктом 1 частини першої статті 4 Закону України від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР «Про відпустки», на які він набув право за останній відпрацьований робочий рік.

 З метою забезпечення вчасного подання та належного заповнення електронних декларацій державними  службовцями суду, заступником керівника апарату суду Брайлян О. В. для працівників апарату суду було проведено навчання щодо практичних аспектів заповнення електронних декларацій.