flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання для працівників апарату суду щодо бронювання залів судового засідання

23 жовтня 2023, 16:51

23 жовтня 2023 року секретарі судового засідання Піщанського  районного суду Вінницької області Валентина КУРАСЕВИЧ та Олена ЯВОРСЬКА провели для працівників апарату суду  навчання щодо бронювання залів судового зсідання.

Відповідно до вимог процесуального  законодавства України учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або з приміщення іншого суду, визначеного судом. У такому випадку засобами підсистеми відеоконфенцзв’язку здійснюється бронювання  залів судового засідання та інших приміщень, призначених для забезпечення участі осіб в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку  як безпосередньо в самому суді, так і у приміщенні іншого суду. Для належного функціонування  механізму бронювання відповідальна особа кожного суду має вносити  в підсистему відеоконференцзв’язку інформацію про  зали судових засідань (їх кількість, доступну дату і час  тощо) та постійно підтримувати в актуальному стані  таку інформацію.

Зокрема, під час навчання присутнім було продемонстровано  порядок обрання суду та доступного  для вибору залу судового  засідання і часу проведення конференції. Вибір залу здійснювався  у режимі календаря, в якому попередньо відображається інформація про вже заброньовані зали, а також  про вільну дату і час для бронювання  інших залів судових засідань. Зазначено, що результати про підтвердження чи відмову у бронюванні автоматично відображається  в підсистемі відеоконференцзв’язку у відповідній плановій відео конференції та додатково надсилається на адресу електронної пошти відповідальної особи суду, якому доручається забезпечення  проведення відеоконференції.