flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася спільна оперативна нарада суддів та працівників апарату суду

24 серпня 2023, 16:19

24 серпня 2023 року в Піщанському районному суді Вінницької області з нагоди Дня Незалежності України відбулася урочиста нарада

До присутніх із вітальним словом звернулася голова суду Анжела ГРИНИШИНА, яка зазначила, що цього року важливість цього свята відчувається особливо гостро, оскільки Україна продовжує відстоювати  свою незалежність, самобутню ідентичність та вільне майбутнє у запеклій боротьбі та побажал всім миру, злагоди і Перемоги, бути незалежним  і вільними у всіх своїх проявах! Хвилиною мовчання було вшановано  пам’ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Далі  присутні перейшли до обговорення поточних питань діяльності суду. Зокрема,  голова суду Гринишина А. А. зазначила, що наразі   низький рівень довіри до судової гілки влади  визначено однією з основних проблем, адже  в умовах військової агресії суспільство особливо гостро відчуває питання справедливості та несправедливості. А тому саме судді та працівники апаратів суддів мають забезпечити  формування  доброчесного, професійного та фахового суддівського корпусу та забезпечувати  права громадян на справедливий суд та не забувати, що  для них закон встановлює посилені вимоги та покладає особливі обов’язки щодо власної поведінки.

 У зв’язку з цим працівникам було нагадано про необхідність дотримання Правил поведінки працівників суду, які зокрема, забороняють  розголошувати або використовувати з метою, не пов'язаною з виконанням посадових обов'язків, інформацію з обмеженим доступом, що стала  відома у зв'язку з виконанням посадових обов'язків, зокрема відомості, що стосуються приватного життя і здоров'я громадян або зачіпають їх честь і гідність тощо.

Керівник апарату суду Трач Т. В.  довела до відома присутніх, що на виконання рішення Вищої ради правосуддя, ДСА України наказом від 14 серпня 2023 року № 385 «Про внесення змін до Типового  положення про апарату суду» до Типового  положення про апарат суду було внесено зміни, які серед іншого передбачають, що  з 01 січня 2024 року  керівник апарату суду  може мати заступника, якіщо кількіть працівників апарату суду  перевищує 75 осіб.

Окремо керівник апарату суду зупинилися на порядку та процедурі застосування до працівників апарату суду заходів матеріального заохочення – премій та надбавок. Зокрема наголосила, що  премії встановлються за  особистий внесок в загальний результат роботи суду, а надання  надбавки  передбачено  інтенсивність праці,  за виконання особливо важливої роботи. А тому, у разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи й порушення трудової дисципліни їхній розмір можу бути зменшено або ж вони можуть бути скасовані.

Також керівник апарату суду наголосила на необхідності виконання плану роботи   суду , в тому числі, проведенні передбачених ним навчань та узагальнень судової практики у встановлені строки.

В зв’язку з кадровими змінами в суді керівник апарату відзначила про зміну обсягу посадових обов’язків окремих працівників та надала ї доручення.

Суддя-спікер та прессекретар суду нагадали присутнім про  Комунікаційну стратегію суду, яка передбачає, в тому числі, проведення уроків справедливості для учнів,  днів відкритих дверей, проведення опитування думки відвідувачів суду про роботу суду.

Крім того, присутні  на оперативній  нараді працівники провели огляд рішень Ради судів України, які були прийняті 17 та 18 серпня2023 року  щодо розгляду нерозподілених справ, територіальну підсудність судів яких було змінено, щодо обмежень, пов'язаних з перетинанням державного кордону, щодо проєкту Модельної програми проходження студентами практики у судах.

Також  присутні обговорили стан  матеріально- технічного забезпечення суду, наявність ресурсів для забезпечення безперебійної роботи  суду  під час опалювального сезону у випадку відсутності електропостачання.