flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь секретарів судового засідання в семінарі щодо роботи з підсистемою відеконференцзв'язку ЄСІТС

15 серпня 2023, 16:56

11 серпня 2023 року  секретарі судового засідання Піщанського  районного  суду Вінницької області  Валентина КУРАСЕВИЧ, Людмила ЛАСКА та Олена ЯВОРСЬКА   взяли участь у  семінарі «Робота з підсистемою відеоконференцзв’язку ЄСІТС», який проводився  на платформі професійної мережі "Феміда".

Проведення даного семінару  було зумовлено внесенням 18 липня 2023 року Наказом ДСА України № 331  змін до Інструкції щодо роботи з технічними засобами фіксування судового  засідання, затвердженої наказом ДСА України від 06 червня 2022 року № 156, які  зокрема передбачають  впровадження механізму бронювання залів судових засідань інших судів у підсистемі відеоконференцзв’язку. Зокрема, відповідно до вимог процесуального законодавства України учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або в приміщенні іншого суду, визначеного судом. У такому випадку засобами підсистеми відеоконференцзв’язку здійснюється бронювання залів судових засідань та інших приміщень, призначених для забезпечення участі осіб в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку як безпосередньо в самому суді, так і у приміщенні іншого суду.

Зокрема, під час семінару до слухачі  розглянули порядок реєстрації в підсистемі  відеоконференцзв’язку ЄСІТС, проведення авторизації,  функції, доступні під час судового засідання, порядок ведення протоколу судового  засідання,  послідовність вчинення дій в підсистемі  для користувача з правами організатора.