flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секретар судового засідання взяла участь в онлайн-семінарі НШСУ

20 червня 2023, 09:46

19 червня 2023 року Вінницький навчальний центр та відділ підготовки суддів Національної школи суддів України провели для помічників суддів та працівників апаратів судів онлайн-семінар “Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях та в умовах воєнного стану”, участь у якому взяла секретар судового  засідання Піщанського  районного суду Вінницької області Людмила ЛАСКА.

Зокрема, слухачі дізналися про  особливості роботи судів в умовах воєнного стану, види надзвичайних ситуацій , обговорили алгоритм дій  працівників судів у разі загрози збройного нападу чи обстрілу, отримали практичні поради щодо забезпечення роботи  суду під час повітряної тривоги та відключення електропостачання. Крім того, присутні обговорили порядок  взаємодії працівників судів зі Службою судової охорони та правоохоронними органами у разі настання надзвичайної ситуації.

Також, лектори поділилася з учасникам семінару  корисною інформацією про критичні та невідкладні стани осіб, які потребують надання першої допомоги, та практичними порадами щодо надання невідкладної допомоги постраждалим у разі обстрілу, розповіли про організацію евакуаційних заходів в судах із зони бойових дій та у випадку загрози окупації.

Учасники семінару мали змогу обмінятися власним досвідом реагування на надзвичайні ситуації в судах та удосконалити знання, що допомагають зберегти життя й здоров’я.

Джерело: Національна школа суддів України