flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулися збори суддів. Обрано слідчих суддів та суддю з розгляду кримінальних проваджень по неповнолітніх

19 квітня 2023, 16:06

14 та 18 квітня 2023 року відбулися збори суддів Піщанського районного суду Вінницької області, на порядку денному яких були питання, пов’язані з розглядом справ за участю присяжних,  зокрема, щодо підстав і порядку увільнення від виконання обов’язків присяжного.   

Суддям обговорено   проблемні питання, які виникають при здійсненні автоматичного розподілу справ про адміністративні правопорушення та кримінальних проваджень щодо однієї особи відповідно  до положень   ст. 334 КПК України та  ст. 36  КУпАП.

Окремо судді зупинилися на дотриманні відповідальними працівниками  вимог Інструкції з діловодства в місцевих загальних судах щодо приймання вхідної кореспонденції, зокрема,   протоколів  про адміністративні правопорушення та додатків до них,  в тому числі, дисків з відеофіксацією правпорушень. Зокрема наголошено, що  наявність на дисках відповідного відеозапису та його відтворюваність мають бути попередньо перевірені працівником суду, який здійснює його приймання, а відеозапис приєднаний до реєстраційної картки відповідного вхідного документа з метою його збереження. У разі відсутності відповідного відеозапису на диску або виникненні відповідних проблем з його відтворенням,  має бути  складений відповідний акт. Крім того, було зазначено, що  саме суддя, його помічник та секретар судового  засідання, після передачі справи для розгляду відповідному судді, забезпечують  їх збереження в робочих кабінетах й розташовування  у шафах (сейфах), з унеможливленням доступ сторонніх осіб.

Крім іншого, на виконання положень ст.. 21 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та  вимог КПК України  суддів Нестерука Віктора Володимировича та Щербу Надію Леонідівну  було обрано слідчими суддями   строком на три роки, а суддю  Гринишину А. А. строким а три роки  -  суддею, уповноваженою  здійснювати кримінальне провадження щодо неповнолітніх, відповідно до вимог  ст. 18 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»

Зборами  суддів заслухано  та затверджено  звіт керівника апарату  Піщанського районного суду Вінницької області Трач Т. В.  про організаційне забезпечення суду, суддів та судового процесу за 2022 рік.

Зборами суддів Піщанського районного суду Вінницької області заслухано аналіз, проведений помічником судді, яка виконує обов’язки  головного  спеціаліста із забезпечення зв’язків із ЗМІ та громадськістю  Осадчук М. С.  щодо стану комунікаційної діяльності суду в 2021-2022 роках, обговорено основні проблемні питання щодо здійснення внутрішньої та зовнішньої комунікації, в тому числі в умовах війни та карантинних обмежень, звернуто увагу  на невизначеність деяких аспектів правового статусу  прессекретаря суду, в тому числі,  в частині суміщення з іншими посади та оплати праці,  окреслено  план комунікаційних заходів суду на 2023 -2024 роки та затверджено  комунікаційну  стратегію Піщанського районного суду Вінницької області на 2023 -2024 роки, обговорено порядок  інформування про розгляд судом резонансних справ.

 Зборам суддів було обговорено проблемні питання щодо діяльності та здійснення правосуддя в умовах недостатнього  фінансування на відправку вихідної кореспонденції.