flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальні питання судової експертизи в кримінальному провадженні

20 квітня 2023, 09:27

19 квітня 2023 року помічники суддів Піщанського районного суду Вінницької області Євген ЧЕРНЯВСЬКИЙ, Марина ОСАДЧУК та Олена ГАВАТЮК  взяли  участь в спільному  онлайн-семінарі  відділу підготовки суддів  та  Дніпровського  регіонального відділення Національної школи суддів України, який проводився для помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів, Верховного Суду “Порядок призначення та проведення судової експертизи у кримінальному процесі”.

Для проведення семінару запрошено судових експертів Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз, які висвітлили перед слухачами загальні питання судової експертизи в сучасних умовах воєнного стану, актуальний стан галузі експертного знання.

Учасники дізналися про нові напрямки досліджень, актуальні питання призначення та проведення, обговорили загальні питання щодо висновків експертів-психологів.

Викладачі-експерти ознайомили помічників суддів з особливостями підготовки й проведення судово-психологічної експертизи із застосуванням поліграфа, лінгвістичної експертизи, автотехнічної експертизи, автотоварознавчої експертизи, а також  і з особливостями  їх призначення на етапі розслідування злочинів та під час судового розгляду справи.

Під час навчання слухачі долучилися до  активного обговорення важливих питань судової експертизи у кримінальному процесі, отримали ґрунтовні, фахові відповіді та знання.

   

Джерело: Національна школа суддів України