flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася оперативна нарада працівників апарату суду

08 червня 2021, 14:48

08 червня 2021 року відбулася оперативна нарада  працівників апарату Піщанського районного суду Вінницької області, під час якої обговорено лист    ТУ ДСА України у Вінницькій області від 02 червня 2021 року № 02-22/1776   щодо наявності можливих фактів невнесення до автоматизованої системи документообігу суду відомостей про дату набрання рішенням законної сили.

Зокрема,  керівник апарату суду Трач Т. В. зазначила, що відповідно до Порядку ведення Єдиного  державного реєстру судових рішень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2006 року № 740,  в.о. голови Піщанського  районного суду Вінницької області  було видано наказ № 11 від 23 травня 2017 року «Про покладання обов’язків», згідно якого  на працівників канцелярії суду покладено  обов’язок щодо надсилання до реєстру відомостей  про ДНЗС не пізніше наступного дня після набрання  відповідним рішенням законної сили по судових рішеннях у справах, які вже передані після розгляду до канцелярії суду, а помічники суддів   в той же строк мають надсилати до реєстру  дані про ДНСЗ по судових рішеннях, які не підлягають оскарженню та набирають законрої сили  в день їх проголошення чи підписання суддею.

Разом з тим, на підставі проведеного ДП «Інформаційні судові системи» аналізу виявлено випадки  не направлення до реєстру  даних про ДНЗС судовим рішенням або ж встановлення ДНЗС на рішення Піщанського  районного суду Вінницької області з порушенням передбаченого строку. За результатами аналізу вказаної інформації було забезпечено негайне внесення до АСДС інформації про набрання судовими рішеннями законної сили, а також  встановлено причини невнесення вказаних відомостей вчасно.

А тому, присутнім наголошено, з метою  недопущення  випадків прострочення внесення ДНЗС на судові рішення,  відповідальним працівникам суду здійснювати постійний щоденний контроль за своєчасністю внесення даних відомостей до АСДС та вчасно направляти до ЄДРСР даних про ДНЗС.

 Окрім того, до відома працівників було доведено інформацію про внесення  змін  до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування відповідно до наказу  Національного агентства України з питань державної служби від 28 квітня 2021 року № 72-21, зареєстрованим  в Міністерстві юстиції України 20 травня 2021 року за № 668/36290, який правила викладено    їх у новій редакції, що  набрала чинності 04 червня 2021 року. Зокрема, зміни передбачають уточнення професійно-етичних вимог щодо правил поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, включають норми стосовно протидії дискримінації, забезпечення гендерної рівності серед державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, а також запровадження обов’язку щодо підвищення цифрової грамотності. До Загальних правил додано новий розділ „Доброчесність“, який закріплює певні правила поведінки та зобов’язує  державних службовців спрямовувати свої дії на захист публічних інтересів та недопущення конфлікту між приватними та публічними інтересами, уникати виникнення реального та потенційного конфлікту інтересів у своїй діяльності; не використовувати службове становище в приватних інтересах чи в неправомірних приватних інтересах інших осіб, у тому числі не використовувати свій статус та інформацію про місце роботи з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб; не розголошувати інформацію, що стала йому (їй) відома у зв'язку з виконанням посадових обов'язків, зокрема персональні дані фізичних осіб, конфіденційну та іншу інформацію з обмеженим доступом.