flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-семінар щодо практичних питань застосування законодавства про державну службу

19 травня 2021, 16:58

19 травня 2021 року керівник апарату  Піщанського районного суду Вінницької області Трач Т. В., її заступник Брайлян О. В.,  консультант суду (по роботі з персоналом) Солонько Т. В.  та старший секретар суду Савіцька В. М. взяли участь в онлайн-семінарі у режимі відео-конференції щодо практичних питань  застосування законодавства про державну службу, який проводився Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України у Вінницькій області та Міжрегіональним управлінням Національного агентства України з питань  державної служби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях.

Під час заходу було  розглянуто порядок оголошення конкурсних відборів на посади державної служби категорій «Б» та «В», обговорено новації конкурсного відбору, склад, порядок формування  та повноваження конкурсної комісії, вимоги щодо оприлюднення інформації про посаду та оголошення про проведення конкурсу, порядок прийняття та розгляду інформації для участі в конкурсі, процедуру проведення оцінювання кандидатів, в тому числі, проведення співбесіди  з метою оцінки відповідності професійної компетентності кандидата встановленим вимогам, а також порядок визначення переможця і оприлюднення результатів конкурсу.

Крім того, увагу присутніх було звернуто на типові помилки, які допускаються при оформленні наказів про оголошення конкурсу та умови його проведення, про визначення переможця конкурсу або про його відсутність,  та на їх обов’язкові реквізити.

Також,  для учасників проведено презентацію щодо навчання як способу формування висококваліфікованих кадрів, обговорено інші  питання підвищення кваліфікації державних службовців, в тому числі, порядок нарахування державним службовцям кредитів Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи (ЄКТС) за результатами професійного навчання.