flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання з державними службовцями щодо їх основних прав і обов’язків

26 квітня 2021, 16:55

26 квітня 2021 року керівником апарату суду Трач Т.В. було проведено навчання з державними службовцями Піщанського районного суду Вінницької області щодо їх основних прав і обов’язків, які закріплені в статтях 7 та 8 Закону України «Про державну службу».

Особливу увагу присутніх звернуто на обов’язок державних службовців дотримуватися правил етичної поведінки. А тому, керівник апарату суду нагадала працівникам, що з 1 січня 2021 року набрали чинності Правила поведінки працівника суду в новій редакції, яка затверджена Рішенням Ради суддів України № 72 від 24 грудня 2020 року та якими передбачено, що разі коли норми законодавства України не дають чіткого розуміння, як діяти в певній ситуації, працівники апарату суду повинні застосовувати положення цих Правил для визначення, чи є їхня поведінка правильною.

Присутнім наголошено, що в будь-якому випадку під час  та поза виконанням службових чи посадових обов'язків стандарти етичної поведінки працівника апарату мають грунтуватися на доброчесності, повазі до прав і свобод людини, її честі й гідності, неухильному дотриманні чинного законодавства України, недопущенні дій і вчинків, які можуть негативно вплинути на довіру до судової влади.