flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання щодо порядку передачі справ до архіву суду

16 квітня 2021, 08:53

15 квітня 2021 року старшим секретарем суду Савіцькою В. М. для працівників апарату Піщанського  районного суду Вінницької області було проведено навчання щодо порядку передачі справ до архіву суду.

Зокрема, присутнім наголошено, що в архів суду передаються справи постійного, тривалого (понад 10 років) зберігання та з особового складу за описами справ. Дозвіл на передання судової справи до архіву суду надає  суддя, під головуванням якого розглянуто справу або голова суду після детальної перевірки справи, особливо щодо виконання судового рішення, що набрало законної сили.

Також, увагу працівників звернуто на порядок передачі до архіву суду кримінальних проваджень в порядку виконання судових рішень  та справ  за клопотання органів досудового  розслідування, та зазначено, що справа (провадження) за поданням органу досудового слідства підлягає передачі до архіву суду після приєднання до матеріалів справи (провадження) документів про отримання органом, який вніс до суду подання, та, у передбачених Кримінально-процесуальним кодексом України випадках, особою, стосовно якої розглянуто подання, копії судового рішення. Справа (провадження), за якою засуджену особу звільнено від відбування покарання з випробуванням, підлягає передачі до архіву суду після долучення  до матеріалів справи (провадження) копії постанови суду про звільнення засудженого від призначеного покарання у зв'язку із закінченням іспитового строку або копії судового рішення про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування покарання. У разі скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням справа (провадження) передається до архіву суду після долучення до матеріалів справи (провадження) повідомлення органу, що виконує покарання, про місце відбування покарання засудженого.

Окрім того, було обговорено  порядок оформлення справ, які підлягають передачі  до архіву суду працівниками апарату суду відповідно до розподілу обов'язків,  а також розглянуто порядок нумерації аркушів у справі, складання (у необхідних випадках) внутрішнього опису документів справи, засвідчувального напису справи, підшивання або оправлення справи, оформлення обкладинки (титульного аркуша) справи.