flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено навчання з питань пожежної безпеки

08 жовтня 2020, 12:46

Життя людини – найбільша цінність. А безпека людини на робочому місці, в побуті та на відпочинку – це і є безпека її життя.

Про наслідки  невиконання технічних та пожежних вимог під час будівництва та експлуатації будівель, так і недотримання елементарних правил пожежної безпеки,  розповів начальник Піщанського РС ГУ ДСНС у Вінницькій області Бендержицький О. В., який 08 жовтня 2020 року разом з працівникам ввіреного йому підрозділу провів навчання з питань пожежної безпеки для працівників Піщанського  районного суду Вінницької області та представників Служби судової охорони.

Під час навчання учасники обговорили елементарні правила поведінки та алгоритм дій  при пожежі, ознайомилися з типами систем пожежогасіння та видами вогнегасників

Начальник районного   сектору  державної служби з надзвичайних ситуацій Бендержицький  О. В. звернув увагу,  що кожному працівнику необхідно знати не лише елементарні правила поведінки з вогнем та під час пожежі, а й досконало ознайомитися із  схемами евакуації та місцезнаходженням аварійних виходів у робочих приміщеннях.

 Крім того, Бендержицький  О. В. розповів  присутнім про останні зміни в законодавстві, що посилюють відповідальність за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків.

Зокрема,  відповідно до статей 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за порушення вимог пожежної безпеки в лісах  становить  від 90 до 270 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, що призвело до виникнення лісової пожежі, каратєтьсяся штрафом у розмірі від 270 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Самовільне випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із природною рослинністю або її залишків та опалого листя на земельних ділянках, у смугах біля автомобільних доріг і залізниць та у парках тягне за собою  накладення штраф у розмірі від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

А статті  241 та 245 Кримінального кодексу України, передбачають кримінальне покарання  у виді штрафу  за забруднення атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами від 1800 до 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, а також сухих дикорослих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом штрафи зросли  до 5400-9000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.