flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державні службовці апарату суду підвищують рівень кваліфікації

02 жовтня 2020, 14:25

Кожного року державні службовці проходять оцінювання. Його метою є визначення якості виконання державним службовцем поставлених завдань. Відповідно по п.8 Закону України «Про державну службу» одним з обов’язкових пунктів завдань є постійне підвищення кваліфікації державних службовців: державні службовці, які вперше призначені на посади державної служби зобов’язані пройти навчання за загальною або спеціальною програмою підвищення кваліфікації протягом року з дня їх призначення на посаду; державні службовці не рідше одного разу на три роки мають підвищувати кваліфікацію за загальними або спеціальними професійними та короткостроковими програмами.

За результатами професійного навчання державним службовцям  нараховуються кредити Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи (ЄКТС), які підлягають обліку службами управління персоналом. Кожен має набрати не менше 1 кредиту ЄКТС протягом календарного року, що становить 30 годин навчання.

Державні службовці, які входять до апарату Піщанського  районного суду Вінницької області, з вже справилися із завданням   та успішно закінчили курс «Діалог та медіація: шлях до порозуміння»,  на платформі масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» за результати  проходження якого не лише  набрали по одному кредиту ЄКТС та отримали відповідні сертифікати, а також  навчилися шукати та знаходити кроки до порозуміння, розробляти алгоритм ефективного діалогу, застосовувати дієві інструменти медіації,  ефективно комунікувати та взаємодіяти з іншими.

А ці знання  безумовно стануть в нагоді,  як при здійсненні професійної діяльності, яка пов’язана з щоденною комунікацією з людьми,  а також допоможуть створити  позитивну атмосферу в колективі.