flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз дотримання вимог ведення особових справ працівників Піщанського районного суду Вінницької області згідно вимог законодавства

07 липня 2021, 09:41

Аналіз

 дотримання вимог ведення особових справ працівників  Піщанського районного суду Вінницької області згідно вимог законодавства

 

На виконання завдання, ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності державного службовця, який займає посаду державної служби категорії “Б” або “В” на  2021 рік, мною заступником керівника апарату Піщанського районного суду Вінницької області Брайлян О.В. проведено аналіз дотримання вимог ведення особових справ працівників суду згідно вимог законодавства.

Згідно проведеного аналізу встановлено наступне.

Обов’язки ведення кадрового діловодства  здійснювала заступник керівника апарату суду Брайлян О.В. до 09.03.2021 - до заповнення вакантної посади консультанта суду (по роботі з персоналом) (наказ керівника апарату суду від 10 вересня 2020 року № 064-к). З 09.03.2021 по  17.06.2021 консультант суду (по роботі з персоналом ) Солонько Т.В., з 18.06.2021 по даний час консультант суду ( по роботі з персоналом) Кройтор С.В. 

 

Особові справи в Піщанському районному суді Вінницької області ведуться відповідно до вимог  Порядку ведення та зберігання особових справ державних службовців, затвердженого наказом Національного агентства з питань державної служби від 23.03.2016 №64 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України15 квітня 2016 р. за № 567/28697 та Порядку формування, ведення, обліку та зберігання особових справ суддів, затверджений наказом Державної судової адміністрації України від 20.05.2016 №97.

 

Особові справи заведені на всіх працівників зарахованих до штату суду. Кожна справа  знаходиться у спеціально призначеній для цього папці.

Основні документи в особових справах наявні.

Постійно перевіряється правильність заповнення матеріалів особової справи, відповідність зазначених у них відомостей з оригіналами документів (паспорта, військового квитка, документа про освіту тощо).

Відповідно до вимог вищевказаних нормативних документів, в особових справах суддів та державних службовців та працівників Піщанського районного суду  містяться  документи відповідно до вимог ведення особових справ.

Всі ксерокопії документів засвідчені працівником суду, відповідальним за ведення кадрової роботи в Піщанському районному суді.

Протягом трудової діяльності в Піщанському районному суді особові справи працівників суду доповнюються відповідними документами. Всі документи, на підставі яких зроблені записи, підшиваються в особову справу і заносяться в опис документів. Документи, долучені до особової справи, мають необхідні підписи, дати і у разі потреби засвідчені печаткою.

В кожній справі державного службовця міститься текст Присяги державного службовця(у разі прийняття Присяги в Піщанському районному суді вінницької області). Зазначено дату прийняття Присяги та підпис державного службовця, зроблені відповідні записи до трудових книжок.

Всі особові справи зареєстровані у книзі обліку руху особових справ Піщанського районного суду Вінницької області. Ведуться три книги обліку руху особових справ: на державних службовців, суддів, працівників. Книги пронумеровані, прошиті та скріплені печаткою.

 Вимоги, щодо зберігання особових дотримуються, так, особові справи працівників суду , як документ и для службового користування , зберігаються металевому сейфі. Дані, які містяться в особових справах працівників  суду не розголошуються.

Трудові книжки зберігаються разом із особовими справами в металевому сейфі. Ведеться книга обліку руху трудових книжок та вкладишів до них. Книга пронумерована, прошита та скріплена печаткою.

Записи до трудових книжок вносяться належним чином, своєчасно, відповідають вимогам Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом від 29липня 1993 року № 58 Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 17 серпня 1993 року за № 110.

 

Заступник керівника апарату суду 

 О.В.Брайлян